Boszorkány Meseösvény

2018-tól új attrakcióval várja, hívja a természetbe a kisgyermekes családokat a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., hiszen átadásra került a Boszorkány tanösvény a Soproni Parkerdőben.

A Károly-magaslati parkolótól – a Lővér Kalandpark melletti úttól – induló, nyolc állomásból álló meseösvény aszfaltos úton egészen a Kőhalmy Vadászati Múzeumig vezeti a látogatókat. Egy térkép segítségével eredhetnek a gyerekek a helyi legendák és boszorkány történetek nyomába, az egyes állomásokon pedig pecséteket gyűjthetnek a végállomáson kapható jutalomért cserébe. Érdekes játékok, ügyességi feladatok és boszorkányos történetek megismerése közben elevenedik meg a mesék világa.

A 900 méteres tanösvényt Ábrahám Zsuzsanna óvodapedagógus tervezte, és az egyik soproni mese, a Kecske – patak boszorkánylegendája adta hozzá az ötletet. A célja az volt, hogy a gyerekek ne csak a legismertebb népszokásokat, de a helyi legendákat is megismerjék. Ennek a legendának a története pedig mostantól a meseösvény különböző ügyességi feladatai közben elevenedik meg.

meseosveny_parkerdo-3meseosveny_parkerdo-6

Képek forrása: Cyberpress.hu