Maga a borászkodás családi örökség. Évszázadok óta őrzik a poncichter hagyományokat, a munkát mindenkor legalább három-generációnyi férfitag osztotta meg egymás között. Apáról fiúra száll a tudás, a szőlőművelésen és a borkészítésen túl a mai napig értenek a hordókészítéshez is. A pincében még mindig ott van a dédpapa által készített gesztenyefa hordó, de az összes többi, használatban lévő nagyhordót is maguk állították össze.
A családi borászat szőlői 9 hektáron teremnek, többnyire a Fertő tó partján, a Steiner, a Harmler, a Dudles, a Kohlenberg, valamint a Kogl dűlőkben, ahol Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon mellett kisebb részben fehér szőlő is akad, némi Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Zöld veltelini, Tramini és Zenit. A korai időktől a vörösbort pártolták, így van ez ma is, de fehérborokat is készítenek többnyire a vendégek kedvéért, ételek mellé könnyedén fogyasztható italnak.
A szőlőmunkákat a legnagyobb odafigyeléssel maguk végzik, gondosan ügyelve a környezetkímélő gazdálkodásra. A feldolgozás a Lehár Ferenc utcában található pincében történik, helyi módon a családi háznál.
A szortimentben a modern vonalú vörösborokon túl van tradicionális módon készült, vadélesztős "nagypapa kékfrankosa" is, amelyre a család rendkívül büszke: szeretik megmutatni a kóstoló közönségnek ezt a valódi, régi vágású, jól iható soproni bort. A merlot-ból és a kékfrankosból rozé is készül. A modern technológiát bevetve készülnek a gyors fogyasztásra szánt, friss és ropogós fehérborok, valamint rozék.
9400 Sopron, Lehár Ferenc u. 58.
+36 20/4485808, +36 20/9315980
ganglbor@gmail.com
Szívesen vállaljuk szállodánkban borkóstolók, borvacsorák megszervezését és lebonyolítását csoportok, baráti vagy céges társaságok számára. Kérje, ajánlatunkat az alábbi elérhetőségeken:
Steininger Kata
Sales manager
Tel.: +36 99 314 260, +36 30 398-0743, Fax +36 99 316 923
E-mail: rendezveny@hotelszieszta.hu