HU EN DE

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. A szálloda milyen szobatípusokkal rendelkezik?

Szállodánk 5 féle szobatípussal rendelkezik, minőség alapján.

1. Standard szoba

Szállodánk Standard szobái újabb bútorzattal és fürdőszobával rendelkeznek. Francia ágyas  és  különálló ágyas elhelyezés is kérhető. Televízió, telefon, kisméretű hűtőszekrény és zuhanyzós, vagy kádas fürdőszoba tartozik a szobához.

Szobakapacitás:

Maximum 2 felnőtt + 1 gyermek 14 éves kor alatt pótágyon, vagy babágyon

 

2. Comfort szoba

Comfort típusú szobáink berendezése egyszerű, a szobák újabb típusú zuhanyzós, vagy kádas fürdőszobával rendelkeznek. Franciaágyas és két különálló ágyas szoba is kérhető. A szobában az alapfelszereltséghez tartozik a kisméretű hűtőszekrény, TV és telefon.

Szobakapacitás:

Maximum 2 felnőtt + 1 gyermek 14 éves kor alatt pótágyon, vagy babágyon


3. Kétágyas Classic szoba

A kétágyas Classic szobatípus berendezése régi típusú, a fürdőszobákban kád található. Franciaágyas, két különálló ágyas, elhelyezés is lehetséges. A szobában az alapfelszereltséghez tartozik a kisméretű hűtőszekrény, TV és telefon.

Szobakapacitás:

A kétágyas szobákban maximum 2 felnőtt + 1 gyermek 14 éves kor alatt pótágyon, vagy babágyon

 

4. Háromágyas Classic szoba

Háromágyas Classic típusú szobáink berendezése egyszerű, régi típusú bútorzattal és fürdőkádas fürdőszobával. A szobában 3 db egyszemélyes, nem összetolható ágy található. A szobában az alapfelszereltséghez tartozik a hűtőszekrény, TV és telefon.

Szobakapacitás:

A három főágyas szobában maximum 3 felnőtt külön álló ágyakon (nem pótágyazható)

 

5. Családi szoba

Családi szobáinkat kisgyermekes családoknak ajánljuk. Ezen szobák két légterűek; egy franciaágyas hálószobából és egy másik részből állnak, melyben két egyszemélyes ágy található. A két helyiséget nem választja el ajtó.

Szobakapacitás:

Maximum 2 felnőtt + 2 gyermek főágyon + 2 gyermek pótágyon vagy babaágyon


2. A foglalás véglegesítéséhez van szükség előleg fizetésre?

Foglaláskor a szobaár 50%-át kérjük átutalni a visszaigazolásban szereplő banki adataink alapján vagy Szép kártyás utalással. Utalás során kérjük a megjegyzés rovatba feljegyezni a foglalási számot.

Amennyiben a foglalás közel esik az érkezés napjához, abban az esetben az előlegfizetéstől eltekintünk. A csomag tartalma érkezéskor, az egyéb felmerülő költségek legkésőbb elutazáskor fizetendők.


3. A foglalás az érkezés előtti hányadik napig lemondható kötbérmentesen, illetve lemondás esetén visszautalásra kerül az előre befizetett előleg?

Amennyiben a foglalás 5 éjszakánál kevesebb időre szól, abban az esetben az érkezés előtti 2. napig a foglalás kötbér mentesen lemondható, míg 5 éjszakánál hosszabb itt-tartózkodás esetén érkezés előtti 7. napig mondható le.

Fenti esetekben az előre befizetett előleg visszafizetésre kerül.


4. Hány éves korig van a gyermekeknek kedvezmény?

0-5,99 éves korig a szállás és félpanziós ellátás ingyenes. 6-13,99 éves korig 50%-os kedvezmény kerül levonásra a szállás és félpanziós ellátás árából. 14. életév betöltése után teljes ár fizetendő.


5. Van lehetőség a szobák pótágyazására vagy babaágy behelyezésére?

Kétágyas szobáinkba max. 1 db pótágy fér vagy babaágy, így 4 fő részére abban az esetben alkalmasak, ha az egyik gyermek a felnőttekkel alszik.

Felnőtt Vendégeink részére a pótágy nem nyújt kényelmes elhelyezést, ezért külön szoba foglalását ajánljuk.


6. Milyen parkolási lehetőség van a szállodában?

Parkolni a szálloda előtti szabadtéri, kamerával megfigyelt, tetszőlegesen kiválasztott parkolóhelyen lehetséges, 850 Ft/ személygépkocsi/ éj áron.


7. A szálloda tömegközlekedéssel hogyan közelíthető meg?

Amennyiben vonattal érkeznek, úgy a vasútállomás főbejáratától balra eső helyi járatos buszmegállónál, amennyiben autóbusszal várhatóak, úgy a pályaudvar előtti buszmegállónál kell az 1-es vagy a 2-es buszra felszállni. Mindkettő megáll a hotel előtt és kb. 20 percenként indulnak.


8. A szálloda wellness részlegének nyitva tartása?

Wellness részlegünk elő- és utószezonban hétköznapokon 800 – 1800, hétvégén 800 – 1900 között tart nyitva.

Wellness részlegünk főszezonban hétköznapokon 800 – 1900, hétvégén 800 – 2100 között tart nyitva.

A beltéri medence 1,30 m méter mély, illetve 15 méter hosszú, 26-28 oC hőmérsékletű.


9. Melyik időintervallumban fogyasztható el a reggeli/vacsora?

 Vendégeink a reggelit 700 – 1000 óra között, a vacsorát pedig 1800 – 2100 között fogyaszthatják el.

Amennyiben 21.00 óra után érkeznek, úgy hidegtálat tudunk készíttetni Önöknek érkezés napjára, mely a Recepción vehető át. Ennek igényéhez kérjük legkésőbb 20.00 óráig szíveskedjenek a Recepcióra telefonálni.


10. Milyen lehetőség van a szállodában az ebédelésre?

Ebédként igénybe vehetik 2.100 Ft/adag zónamenüt (kétfogásos menüt), vagy választhatnak a’la carte vagy a snack étlapunkról.


11. Hány órától lehet elfoglalni a szobát érkezés napján?

Érkezés napján a szobák 1400-tól foglalhatóak el.


12. Hány óráig kell elhagyni a szobát elutazás napján?

Elutazás napján a szobákat 10.00-ig kérjük elhagyni.


13. Van lehetőség korai érkezésre vagy késői kijelentkezésre?

Foglaltság függvényében legkorábban 12 órakor tudják elfoglalni a szobát abban az esetben, amennyiben a szobaasszonyaink elkészültek a szobákkal, amennyiben ez nem történik meg csomagjaikat a Recepció melletti csomag megőrzőben tudják elhelyezni.

Foglaltság függvényében késői kijelentkezés esetén 12 óráig költségmentesen tudnak a szobában maradni, minden ezt követő megkezdett óra 2.000 Ft költséget jelent a vendég részére.


14. Van lehetőség Szép-kártyás fizetésre?

Szállodánkban OTP, MKB és K&H Szép kártyával van lehetőség a fizetésre, akár több alszámláról egyszerre.

A szálloda saját szolgáltatásait lehet Szép kártyával fizetni (például szállás, étel- és italfogyasztás, wellness kezelések, fürdőköpeny használat, háziállat díja, parkolási lehetőség), az idegenforgalmi adó kivételével.


15. Küld a szálloda visszajelzést a vendég részére az előleg beérkezéséről?

A beérkezett összegről a szálloda külön értesítést nem küld, telefonos vagy e-mail-es megkeresés alapján tudunk információt adni.


16. Szükséges-e a vasárnapi soproni városnézésre előre jelentkezni?

Kirándulásokra előzetes jelentkezés nem szükséges, gyülekező 950-kor a Recepción.


17. A szobaárban szereplő szombat erdei séta mit tartalmaz?

Az erdei kirándulást szakképzett túravezető kíséri, könnyebb terepen (bármely korosztály számára ajánlott, átlagos fizikai erőnlét esetén). A túra hossza kb. 2,5 – 3 óra, de ez érdeklődés és a túratempó függvényében változhat. A túra során a helyi erdőkről, az erdőgazdálkodásról, az itt honos növény- és állatvilágról, az itt adott természetföldrajzi tényezőkkel kapcsolatban hallhatnak érdekességeket.

A program csak nagyon szélsőséges időjárási viszonyok esetén marad el, különösebb túrafelszerelés nem szükséges, az aktuális időjárásnak megfelelő öltözet, kényelmes lábbeli szükséges, ajánlott a rovarok ellen védekezni, folyadékot magukkal vinni.


18. A szobaárban szereplő vasárnapi városnézés idegenvezetővel mit tartalmaz?

A városnéző programot idegenvezető tartja, magának a vezetésnek nincs költsége, azonban a belvárost a szállodától helyi autóbusz járattal közelíti meg a csoport, buszjegy vásárolható a Recepción 320 Ft/ db áron, vagy az autóbuszon 390 Ft/ db áron.

A városba érkezés után gyalogos séta keretén belül a történelmi belváros nevezetességeivel, történelmi és kulturális örökségeivel ismerkedhetnek, érdekes történetekkel a város múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A program legalább 1,5 órás, de jellemzően ennél hosszabb, szintén érdeklődés függvénye.

A szállodához 2 autóbuszjárattal tudnak visszajutni, az idegenvezető útbaigazítást ad, melyik megállóból (1-es és 2-es jelzésű buszok valamelyikével).


19. A csomag tartalomként feltüntetett szombati és vasárnapi kirándulásoknak van-e egyéb költsége?

A szobaár tartalmaként ingyenesen részt vehetnek szombaton az erdei sétán szakképzett túravezetővel, valamint vasárnap a soproni városnézésen, idegenvezetéssel (egyetlen költsége a helyi járatos buszjegy megvásárlása, mely Recepciónkon kapható 320,-Ft/jegy áron).

Van lehetőség arra is, hogy a vendégek saját autóval lemennek a városba és ebben az esetben a parkolás ingyenes a városban hétvégén.

 
20. Milyen szervezett kirándulások vehetők igénybe a szállodában?

Bécs: 2020.06.02-08.25. között, VOLT Fesztivál kivételével keddenként és 12.29-én

Pozsony: 2020.06.04-08.27. között, VOLT kivételével csütörtökönként

Jonannesbachklamm: 2020.06.06-08.29. között, VOLT kivételével szombatonként

Advent Bécs: 2020.11.21-12.19. között szombatonként

    1. A kirándulások részletes leírását és fontos információkat a https://hotelszieszta.hu/egynapos-buszos-kirandulasok oldalon találják.


21. Minimum hány fő jelentkezése szükséges a kirándulások biztos indulásához?

Bécsi, pozsonyi és johannesbachklammi kirándulások megfelelő létszám esetén (min. 30 fő) indulnak. Igény esetén felírjuk Önöket a jelentkezési listára.


22. Szükséges-e a nyári időszakban induló, illetve az adventi kirándulásokra előre jelentkezni?

A fent említett kirándulásokra célszerű előre jelentkezni, hiszen a kirándulásoknak minimum és maximum létszáma van.


23. A szálloda területén, milyen típusú felújítások zajlanak?

Szállodánkban jelenleg nyílászáró-, valamint az erkélyek külső korlát- és térelválasztó cseréjére zajlik, illetve a hőszigetelés.

A munkák hétköznapokon 9 – 16. óra között zajlanak.