GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. A szálloda milyen szobatípusokkal rendelkezik?

Szállodánk 4 féle szobatípussal rendelkezik, minőség alapján.

1. Standard szoba

Szállodánk Standard szobái újabb bútorzattal és fürdőszobával rendelkeznek. Francia ágyas  és  különálló ágyas elhelyezés is kérhető. Televízió, telefon, és zuhanyzós, vagy kádas fürdőszoba tartozik a szobához.

Szobakapacitás:

Maximum 2 felnőtt + 1 gyermek 14 éves kor alatt pótágyon, vagy babágyon

2. Kétágyas Classic szoba

A kétágyas Classic szobatípus berendezése régi típusú, a fürdőszobákban kád található. Franciaágyas, két különálló ágyas, elhelyezés is lehetséges. A szobában az alapfelszereltséghez tartozik a TV és telefon.

Szobakapacitás:

A kétágyas szobákban maximum 2 felnőtt + 1 gyermek 14 éves kor alatt pótágyon, vagy babágyon

 

3. Háromágyas Classic szoba

Háromágyas Classic típusú szobáink berendezése egyszerű, régi típusú bútorzattal és fürdőkádas fürdőszobával. A szobában 3 db egyszemélyes, nem összetolható ágy található. A szobában az alapfelszereltséghez tartozik a TV és telefon.

Szobakapacitás:

A három főágyas szobában maximum 3 felnőtt külön álló ágyakon (nem pótágyazható)

 

4. Családi szoba

Családi szobáinkat kisgyermekes családoknak ajánljuk. Ezen szobák két légterűek; egy franciaágyas hálószobából és egy másik részből állnak, melyben két egyszemélyes ágy található. A két helyiséget nem választja el ajtó.

Szobakapacitás:

Maximum 2 felnőtt + 2 gyermek főágyon + 2 gyermek pótágyon vagy babaágyon

5. Deluxe szoba

A természetközeliség és elegancia minden részletben megjelenik ebben a panorámás és jól berendezett szobában. A modern és mégis meghitt dizájnelemek egyszerre kellemes, hűvös, erdei hangulatú légkört teremtenek, amely a kikapcsolódás tökéletes helyszíne.

DELUXE szobáink egy része connecting (összenyitható) szoba, amely családok, barátok számára ideális elhelyezést biztosít.

A minden szobához egyedileg címzett gyors és megbízható WiFi csatlakozás lehetővé teszi, hogy mindig kapcsolatban maradhasson a külvilággal.

Új szobáinkban a mai kor követelményeinek megfelelve, mennyezeti hűtő-fűtő panelrendszer zajmentes komfortot biztosít, garantálva a biztonságos és nyugodt kikapcsolódást.

DELUXE szobáink padlózata hanggátló alátéttel rendelkező SPC burkolat, mely a hűtési-fűtési rendszerrel egybekötve ANTIALLERGÉN szobát eredményez.

A teljes komforthoz hozzá tartoznak szobáink 3 rétegű hő- és hangszigetelt nyílászárói. A black-out függönynek köszönhetően pedig a reggeli napsugarak sem zavarják meg pihenését.

DELUXE szobáink alapfelszereltsége a következő:


2. A foglalás véglegesítéséhez van szükség előleg fizetésre?

Foglaláskor a szobaár 50%-át kérjük átutalni a visszaigazolásban szereplő banki adataink alapján vagy Szép kártyás utalással. Utalás során kérjük a megjegyzés rovatba feljegyezni a foglalási számot.

Amennyiben a foglalás közel esik az érkezés napjához, abban az esetben az előlegfizetéstől eltekintünk. A csomag tartalma érkezéskor, az egyéb felmerülő költségek legkésőbb elutazáskor fizetendők.


3. A foglalás az érkezés előtti hányadik napig lemondható kötbérmentesen, illetve lemondás esetén visszautalásra kerül az előre befizetett előleg?

A szállás a megérkezést megelőző 2. nap 14 óráig kötbérmentesen lemondható vagy módosítható. Ezen túli lemondás, meg nem érkezés, vagy korábbi elutazás esetén a szálloda jogosult az előleg mértékéig kötbért számlázni. A nem garantált foglalásokat nem áll módunkban tartani.

A foglalás kötbérmentes időszakban történő lemondása esetén adminisztrációs díjat számítunk fel, ami a befizetett összeg 5%-a, de minimum 3.000 Ft. A visszautalásra a jogszabályban foglaltak szerint, 14 nap áll rendelkezésünkre. Az összeget az adminisztrációs díjjal csökkentett mértékben utaljuk vissza, melyről számlát állítunk ki.


4. Hány éves korig van a gyermekeknek kedvezmény?

0-3,99 éves korig a szállás és félpanziós ellátás ingyenes. 4-11,99 éves korig 50%-os kedvezmény kerül levonásra a szállás és félpanziós ellátás árából. 12. életév betöltése után teljes ár fizetendő.


5. Van lehetőség a szobák pótágyazására vagy babaágy behelyezésére?

Kétágyas szobáinkba max. 1 db pótágy fér vagy babaágy, így 4 fő részére abban az esetben alkalmasak, ha az egyik gyermek a felnőttekkel alszik.

Felnőtt Vendégeink részére a pótágy nem nyújt kényelmes elhelyezést, ezért külön szoba foglalását ajánljuk.

Deluxe szobáink nem pótágyazhatóak.


6. Milyen parkolási lehetőség van a szállodában?

Parkolni a szálloda előtti szabadtéri, kamerával megfigyelt, tetszőlegesen kiválasztott parkolóhelyen lehetséges, 900 Ft/ személygépkocsi/ éj áron.


7. A szálloda tömegközlekedéssel hogyan közelíthető meg?

Amennyiben vonattal érkeznek, úgy a vasútállomás főbejáratától balra eső helyi járatos buszmegállónál, amennyiben autóbusszal várhatóak, úgy a pályaudvar előtti buszmegállónál kell az 1-es vagy a 2-es buszra felszállni. Mindkettő megáll a hotel előtt és kb. 20 percenként indulnak.


8. A szálloda wellness részlegének nyitva tartása?

Wellness részlegünk 1000 – 1900 között tart nyitva.

A beltéri medence 1,30 m méter mély, illetve 15 méter hosszú, 26-28 oC hőmérsékletű.

A nyitvatartás változtatásának jogát fenntartjuk.


9. Melyik időintervallumban fogyasztható el a reggeli/vacsora?

 Vendégeink a reggelit 700 – 1000 óra között, a vacsorát pedig 1800 – 2000 között fogyaszthatják el.

 A nyitvatartás változtatásának jogát fenntartjuk.


10. Hány órától lehet elfoglalni a szobát érkezés napján?

Érkezés napján a szobák 1400-tól foglalhatóak el.


11. Hány óráig kell elhagyni a szobát elutazás napján?

Elutazás napján a szobákat 1000-ig kérjük elhagyni.


12. Van lehetőség korai érkezésre vagy késői kijelentkezésre?

Foglaltság függvényében legkorábban 12 órakor tudják elfoglalni a szobát abban az esetben, amennyiben a szobaasszonyaink elkészültek a szobákkal, amennyiben ez nem történik meg csomagjaikat a Recepció melletti csomag megőrzőben tudják elhelyezni.

Foglaltság függvényében késői kijelentkezés esetén 12 óráig költségmentesen tudnak a szobában maradni, minden ezt követő megkezdett óra 2.000 Ft költséget jelent a vendég részére.


13. Van lehetőség Szép-kártyás fizetésre?

Szállodánkban OTP, MKB és K&H Szép kártyával van lehetőség a fizetésre, akár több alszámláról egyszerre.

A szálloda saját szolgáltatásait lehet Szép kártyával fizetni (például szállás, étel- és italfogyasztás, wellness kezelések, fürdőköpeny használat, háziállat díja, parkolási lehetőség), az idegenforgalmi adó kivételével.


14. Küld a szálloda visszajelzést a vendég részére az előleg beérkezéséről?

A beérkezett összegről a szálloda külön értesítést nem küld, telefonos vagy e-mail-es megkeresés alapján tudunk információt adni.


15. Szükséges-e a vasárnapi soproni városnézésre előre jelentkezni?

Kirándulásokra előzetes jelentkezés nem szükséges, gyülekező 940-kor a Recepción.


16. A szobaárban szereplő vasárnapi városnézés idegenvezetővel mit tartalmaz?

A városnéző programot idegenvezető tartja, magának a vezetésnek nincs költsége, azonban a belvárost a szállodától helyi autóbusz járattal közelíti meg a csoport, buszjegy vásárolható az autóbuszon 390 Ft/ db áron.

A városba érkezés után gyalogos séta keretén belül a történelmi belváros nevezetességeivel, történelmi és kulturális örökségeivel ismerkedhetnek, érdekes történetekkel a város múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A program legalább 1,5 órás, de jellemzően ennél hosszabb, szintén érdeklődés függvénye.

A szállodához 2 autóbuszjárattal tudnak visszajutni, az idegenvezető útbaigazítást ad, melyik megállóból (1-es és 2-es jelzésű buszok valamelyikével).

 
17. Milyen szervezett kirándulások vehetők igénybe a szállodában?

A kirándulások részletes leírását és fontos információkat a https://hotelszieszta.hu/egynapos-buszos-kirandulasok oldalon találják.


18. Szükséges-e a nyári időszakban induló, illetve az adventi kirándulásokra előre jelentkezni?

A fent említett kirándulásokra célszerű előre jelentkezni, hiszen a kirándulásoknak minimum és maximum létszáma van.