Osztálykirándulások és sítáborok

Kedves Érdeklődő!

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk Sopront és környékét és a változatos programokat, melyek a gyermekek részére élményszerű tanulást és szórakozást biztosítanak ebben a csodálatos környezetben.

Ha szeretnék felfedezni hazánk legnyugatibb csücskének kulturális és természeti értékeit, jöjjenek el hozzánk és szerezzenek feledhetetlen élményeket!

Szállodánk kitűnő helyszín csillagtúrák, vagy akár sítáborok szervezéséhez. A Hotel Sziesztából kilépve már a Lövérek erdejében találják magukat, amely minden korosztálynak megfelelő túrahelyszín. A Lővérektől a Fertő-Hansági Nemzeti Parkig megismerhetik a tájra jellemző állat és növényvilágot, mindemellett megcsodálhatják a Hűség városának kulturális értékeit. Sopron, hazánk egyik legrégebbi, legszebb ékszervárosa látogatásra invitálja vendégeit. Az ősi település a Nyugat Kapujában, az Alpokhoz tartozó Soproni – hegység és a Balfi – dombság által övezett szelíd völgyben terül el. Az osztrák sípályák is karnyújtásnyira várják a sportolni vágyókat. Sopron a teljesség élményét kínálja: építészet és táj tökéletes harmóniáját, izgalmas kirándulásokat, új és új felfedezéseket, emellett pedig színvonalas kulturális programokat, vendéglátást.

A Hotel Szieszta sok szeretettel várja a környéket megismerni vágyó osztályokat.

Amit kínálunk a sokszínű kirándulások mellé: kényelmes szállást, kitűnő kilátással a Lövérekre, gazdag reggelit és ízletes vacsorát a magyar és nemzetközi konyha és a helyi ételek íz kavalkádjával.

Örömmel várjuk szíves érdeklődésüket az alábbi elérhetőségeken, vagy ide kattintva!

Pauer Dóra, Megbízott értékesítési vezető

Telefon: +36 99 314 260
Mobil: +36 30 398 0743
E-mail: sales@hotelszieszta.hu

Hírlevél feliratkozás

Ötletek osztálykirándulásra

Buborékfoci

Tudsz focizni? Egy gömbben is? Próbáld ki a buborékfocit! A játékosok egy nagy, átlátszó buborékgömb belsejében elhelyezkedve, annak teljes védelmét élvezve, szabadon lökdösődhetnek, ütközhetnek egymással és akár a talajjal is. Legyetek rosszak, büntetlenek és sértetlenek! Tomboljátok ki magatokat és a buborék ereje legyen veletek! 3 fajta játék színesíti a programot: buboréksumo, kakukkfióka, és persze a bubifoci.

A játékosok egy nagy átlátszó buborékgömb belsejében elhelyezkedve, annak teljes védelmét élvezve, szabadon lökdösődhetnek, ütközhetnek egymással és akár a talajjal. Az élmények kiteljesedését 3 játékunk, a taszigálós buborék sumó, a “székfoglalós” kakukktojás és a klasszikus focizásra hajazó buborékfoci garantálja.
A buborékgömbbel játszott játékainkat már 1. osztályos kortól ajánljuk, mivel két méretben vannak “buborékgömbjeink”. Az alsótagozatos osztályokat kérnénk, hogy jelezzék az életkort.

További információt itt találhat.

Íjászok viadala

A program elején az íjászok képzést kapnak, hogyan is kell használni a szivacsvégű nyílvesszőket. Ezután több játékot lehet kipróbálni: íjászpróba, derült(s)égből nyílzáporba, íjásztusa, és a várostrom. A játékörömöt a találatok fájdalommentessége és az arcot védő maszk is garantálja.

A foglalkozás elején a kezdő íjászok képzést kapnak az íj és nyílvessző használatáról, a céltábla eltalálásának mikéntjéről. A védő arcmaszkok felhelyezése után már csapat küzd csapat ellen. Egymással szemben állva, vezényszóra adnak le sortüzeket. A harmadik szakaszban már behatárolt pályán, fedezékeket használva, mozgásból küzdenek egymás ellen a csapatok. Az utolsó játék egy igazi harci helyzetet, egy várostromot szimulál védőkkel és támadókkal.
A programot már 1. osztályos kortól ajánljuk,  mivel több “erősségben” rendelkezünk íjakkal. Az alsó tagozatos osztályokat kérnénk, hogy jelezzék az életkort ügyintézőinknek.

További információt itt találhat.

Kickbike-os városnézés

Az országban egyedülálló módon fedezheted fel Sopron belvárosát Kickbike-kal. A kétkerekű, városnéző eszköz a kerékpár és a roller ötvözéséből született. Suhanj végig az utcákon, mert így az eddig elérhetetlen távolságra lévő látnivalókig is eljuthatsz! Túravezetőt biztosítunk aki információt nyújt a városról és a főbb látványosságokról.

Mi az a kickbike?
Ez egy olyan kétkerekű városnéző eszköz, amely a kerékpár és a roller ötvözéséből született. Bicikli kerekeinek köszönhetően a sétával ellentétben  könnyedséggel és fiatalosan fedezhetjük fel a belvárost és a gyalogosan eddig “elérhetetlennek” tűnő városrészeket, látványosságokat. Első és hátsó profi fékrendszere biztosítja a biztonságos megállást. Súlya mindössze 9 kg.
A programot 2. osztályos kortól ajánljuk.

További információt itt találhat.

Városfelfedező kvízjáték

Fedezzétek fel Sopron belvárosát a városfelfedező kvízjátékaink segítségével. A Cool-túra a kisebbeknek, míg a városfelfedező sétát a nagyobbaknak és a felnőtteknek ajánljuk.

Sopron belvárosának térképén bejelöltük a látnivalókat, nevezetességeket, majd beszámozva „láncra fűztük” ezeket. Ezek után mindegyik számozott látnivalóhoz írtunk egy tömör, frappáns, „idegenvezetői” szöveget és feltettünk egy témához illő kvízkérdést. A válasz a fejünkben, vagy a lekaparható festékkel eltakart megoldókulcson található meg.

Cool-túra:

Járjátok be egy kényelmes sétával Sopron történelmi belvárosának leghangulatosabb részeit cool-túra térképünk és a rajta bejelölt pontokhoz íródott kvízkérdések iránymutatásával. A kvízkérdésekre adott válaszaitok helyességét egy lekaparható festékkel eltakart megoldólappal ellenőrizhetitek. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
 A játékot 5-8. osztályos tanulóknak, vagy több kísérővel érkező kisebbeknek, illetve nagyon „kényelmes” nagyobbaknak is ajánljuk.

További információt itt találhat.

Városfelfedező séta:

Kaptok egy térképet egy feladványt és egy lekaparható festékkel eltakart megoldólapot. Az a 3 fős csapat nyer, aki a térkép segítségével megtalálja a belváros legérdekesebb pontjait, majd a legkevesebb rossz kaparással válaszolja meg a kvízkérdéseket.
A játékot már 7. osztályos kortól ajánljuk.

További információt itt találhat.

Soft-csúzlis kalandjáték

A "Soft-Csúzlis" kalandjáték játékrendszerében hasonlóságot mutat a paintball-al. Ugyanakkor ez nem igényel semmiféle védőfelszerelést. A soft-csúzli úgy lett kifejlesztve, hogy abból a kő, kavics, földrög, vagy más keményebb tárgy kiessen. Töltényként teniszlabda nagyságú, nagyon puha, de jó röptű, speciális szivacslabdát használunk, ami teljes baleset- és fájdalommentességet biztosít.

A 3-féle egymásra épülő játék kiváltja a résztvevőkből az önfeledt, fizikai aktivitást és a zsigereinkből eredő, legtöbbször láthatatlan, legbensőbb tulajdonságokat, reakciókat. A mindennapok sablonjait levetkőző játékosok viselkedésének tudatos megfigyelése igen sok, értékes információval szolgálhat.  Az Egyének kreativitásának, küzdeni akarásának, csapattársaikhoz és persze az “ellenségeikhez” való viszonyulásának megismerése jó alapot, irányt adhat a közösség, a CSAPAT további ÉPÍTÉSÉHEZ. 
A játékot már 2. osztályos kortól ajánljuk.

További információt itt találhat.

Szabaduló szoba

Interaktív szabadulós játékunk különleges varázsát az érdekes, gyakorlatias feladatok, feladványok és ezek változatos megoldási útjai adják. Ugyanakkor a legnagyobb érték abból a közösségi élményből fakad, ami az egyéni energiák szobán belüli összeütközéséből, majd ezek - az egy cél érdekében való - összeadódásából, a problémák közös megoldásából származik. A szabadulós játékkal a csoport szálláshelyére települünk ki.
A Szabaduló szoba program 2 témában választható:
-Szabadulás a bajbajutott tengeralattjáróból!
-Tutanhamon sírja

A játék alaptörténete köré logikai és készségfejlesztő feladványokat és gyakorlatias feladatokat alkottunk meg. A  program során a résztvevők a kezdetben összefüggéstelennek tűnő tárgyak és feladványokat mentén elindulva egyre közelebb kerülnek a végső kiszabadulást jelentő megoldás felé.
A hagyományos szabaduló szobával ellentétben az osztálykirándulás.hu által kifejlesztett játék nem helyhez kötött. Animátorunk a csoport szállására szállítja ki a szabaduló szetteket, melyekben különféle kiegészítők találhatóak (dobozok hagyományos és számzáras lakatokkal, feladványok, feladványokhoz köthető tárgyak pl.: térkép, tükör, kulcsok stb).
A részvevőket 2-6 fős csoportokra osztjuk, majd a játék ismertetése után minden csoport a saját szabaduló szettjével elkülönül (szobákba, társalgóba, közösségi terekbe) és elkezdődik a játék. A csapatok önállóan versenyeznek az idővel (60 perc) és az ellenfelekkel. Az a csapat nyer, aki a legrövidebb idő alatt “jut ki”.  A program végén animátorunk értékeli a csapatokat és oklevelet állít ki az osztálynak.
A játékot már 5. osztályos kortól ajánljuk.

További információt itt találhat.

Csapatépítő játékok

A kérdés igazából az, hogyan építsünk csapatot? A mi megoldásunknál adott 7 különböző csapatépítő játék, feladat. Ezek mindegyikét 5 fős csapatokban kell teljesíteni. Az első három játéknál egyéni párviadalokkal küzdhetünk a csapatunkért, míg a következő 4 játék során a teljes csapat küzd önmagáért.
A cél, hogy a különböző játékok során az egyes csapatoknál előmozduljon az együttműködés a csapatszellem.
A játékot már 2. osztályos kortól ajánljuk.

További információt itt találhat.