HU EN DE

Sopron és környéke

Hazánk egyik legrégebbi ékszervárosa látogatásra invitálja vendégeit

Az ősi település a Nyugat Kapujában, az Alpokhoz tartozó Soproni – hegység és a Balfi – dombság által övezett szelíd völgyben terül el.

Sopron a teljesség élményét kínálja: építészet és táj tökéletes harmóniáját, izgalmas kirándulásokat, új és új felfedezéseket, emellett pedig színvonalas kulturális programokat, vendéglátást. A belvárost középkori falgyűrű fogja körbe, melynek szabályos ovális formája párját ritkítja egész Európában. Az idelátogatót kerek kétezer éve a város hagyományos északi bejáratánál az Előkapu fogadja. A városkapu felett őrködő Tűztorony Sopron jelképévé vált.

A gótikus Kecske templom a 17. században koronázások és országgyűlések színhelyéül szolgált.

A Fő teret látogatóinak soknyelvű zsivaja, fesztiválokra, rendezvényekre összegyűlt kíváncsiskodók jókedvű zsibongása tölti be. A régmúlt korok nagyszerű építészeti alkotásai és a múzeumok nyújtotta élmény Sopronnak a Múzeumok városa nevet kölcsönözte.

Az ősi város – vármagból a régi kapukon keresztül a Várkerületre jutunk, mely ma a város legfőbb üzleti utcája. Az Alsó- és Felső-Lőverek mindenkor a soproniak legkedveltebb városrészre volt, ma előkelő villa és üdülő negyed.

Sopron természeti környezete: üdítő, gyógyító hatású alpesi levegője, kilátói, forrásai legkellemesebb üdülőhelyévé avatja e tájat. Ebben a festői környezetben található szállodánk, a Hotel Szieszta is. A Soproni-hegység romantikus sétaútjai, ciklámenes erdői, gesztenyései kirándulásra csábítanak. A csodálatos táj, növényzet és a szubalpin klíma eszményi lehetőséget kínál az üdüléshez, gondtalan kikapcsolódásához, a gyógyuláshoz.

Szállodánk tökéletes kiindulópontja csillagtúráknak, hiszen karnyújtásnyira található Magyarország legszebb barokk kastélya a fertődi Esterházy-kastély, mely számos más kulturális program mellett az Eszterházi Vigasságok helyszíne, a világörökség részeként számon tartott Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, a Fertő-táj természeti értékekben gazdag, barátságos vidéke a számos élményt adó Fertő Hanság Nemzeti Parkkal és Fertő tóval. Az 1989-es határáttörésnek állít emléket a fertőrákosi Páneurópai Piknik Emlékhely. A legnagyobb magyar, Gróf Széchenyi István és családjának történetét ismerhetjük meg a nagycenki Széchenyi-Kastélyban és a Széchenyi Mauzóleumban

A határ másik oldalán, de szintén elérhető távolságra csodálhatják, a kismartoni Esterházy-kastélyét világhírű Haydn Termével, Bulgerland jelképét Fraknó várát, a Lackenbachi kastélyt reneszánsz parkjával és a világörökség részeként számon tartott Szentmargitbányai kőfejtőt Európa egyik leglenyűgözőbb szabadtéri színpadával.

De ha Pozsony látnivalóival is szívesen megismerkednének akár erre is lehetősége nyílik szállodánkból számos más programlehetőség mellett.