HU EN DE

Szieszta a kezdetektől

sopron-udulo​Az 1960-as évek végén a Kereskedelmi Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezete (KPVDSZ) SZOT Üdülési és Szanatóriumi Főigazgatósággal megállapodott abban, hogy az üdülési férőhelyek növelése érdekében üdülőket építenek. Ennek eredményeként döntöttek a kilencemeletes KPVDSZ üdülő felépítéséről is és arról, hogy ennek a KPVDSZ szakszervezet fedezi a teljes költségét. 1973. augusztus 23-án 600 ágyas szakszervezeti üdülőt avattak fel Sopronban. A hat és fél holdnyi parkkal, sportlétesítményekkel övezett SZOT-KPVDSZ Üdülőben 288 erkélyes fürdőszobás szoba állt az üdülők rendelkezésére.

A SZOT beutalóval érkezett Vendégek 2 hetes turnusokban váltották egymást. Az üdülőben kéthetente 600 fő, évente mintegy 11 ezer vendég fordult meg. 1973 - 1983 között a KPVDSZ Szakszervezettől és a SZOT Üdülési és Szanatóriumi Főigazgatóságtól ötször kapott Dicsérő Oklevelet és négyszer Kiváló Üdülő címet. A 120 tagú személyzet 60 %-a szocialista brigádban dolgozott. A reggeli, ebéd, vacsora étkezési turnusokban történt, 3-3 féle menüválasztékkal. Könyvtáros és kultúros gondoskodott a beutaltak szórakoztatásáról, ismerkedési est, búcsúest, városnézés és egyéb programokkal.

A mai  Hotel Szieszta  nagy népszerűségnek örvend. A szálloda vezetőinek és munkatársaink célja, hogy megőrizze és erősítse e nagy múltú háznak a jó hírét.

Kivitelezés:

Az építkezés üteme: