Vadászat és vadgazdálkodás Sopron környékén

 

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. 2017. március 1-től a megye két vadászterületére – a soproni hegyvidéket magába foglaló 08-103550 kódszámú 5.230 ha nagyságú, valamint az Iván és Röjtökmuzsaj térségében fekvő 08-105250 kódszámú 13.988 ha nagyságú – vadászterületre kapta meg a vadgazdálkodási jogosultságot. Mindkét vadászterületen haszonbérbe vételre került sor.

 

A hegyvidéki területrész vadgazdálkodási lehetőségei – az erdők közjóléti igénybevétele miatt – erősen korlátozottak. A síkvidéki vadászterület élőhelyi adottságai kiválóak, így annak vadállománya kiváló vadgazdálkodási és vadászati lehetőséget biztosít.

 

A trófeák tekintetében a gím és a vaddisznó állomány jó-közepesnek, az őzek agancsminősége viszont gyengének értékelhető.

 

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a területén folyó bérvadásztatást csaknem kizárólag saját maga szervezi. Az éves lelövési tervben szereplő feladatok jelentős hányadát bérvadásztatás keretében hasznosítják. Az erdőgazdaságnak e vonatkozásban stabil – főleg külföldi – vendégköre van, de szívesen látnak vadászterületeiken új vendégeket is. Céljuk a belföldi vendégkör bővítése. Síkvidéki vadászterületükön (08-105250) országosan is egyedinek számít a vaddisznó éjszakai (holdivilág melletti) cserkelő és lesvadászata, ami a vadászvendégek számára kiemelkedő és egyedi élményt nyújt. A gímbika vadásztatása során bőgésben 85-90 bika kerül átlagosan terítékre, 6 kg átlagsúly és 60% körüli érmes arány mellett. Kiemelkedően nagy trófeasúlyú bikát (10 kg feletti) nem tudnak vendégeiknek biztosítani, de a terítékre kerülő trófeák rendkívül mutatósak.

 

Vadászat lekötése és időpont foglalása céljából keresse munkatársukat a jagd@taegrt.hu – címen.

 

Vadásztatásuk és szolgáltatásaik árjegyzékét euróban ITT nézheti meg.

Belföldi vendégeik számára a 2020/2021. vadászévben érvényes ÁRJEGYZÉK.

Áttekintő térképük megtekintéséhez kattintson ide!

 

További elérhetőségek:

+36-99/506-810

9400 Sopron, Honvéd u. 1.

www.taegrt.hu/vadgazdalkodas