MTB hegyi kerékpárút – Lővér MTB Tanösvény

2013 májusában új kijelölt hegyi kerékpárúttal bővült a Soproni Parkerdő. A Soproni-hegységben található 10 km-es erdei kerékpárpálya a térség legjelentősebb ilyen jellegű sportpályája.

 

Hossza: 10.250 méter
Szintemelkedés: 330 méter

 

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Focus Team együttműködési megállapodása értelmében közösen alakították ki az MTB-pályát, amely a volt Lővér kempingtől indulva a Lőtér felé vezető úton helyezkedik el, és mindenki számára biztonságosan és ingyenesen járható.

 

A régi nyomsáv mentén halad a Muck felé, érintve a Bögre-, és a Pedagógus-forrást. Magyarországon egyedülálló pálya épült ki, amit az amatőrök, a haladók és a versenyszerűen sportolók is ki tudnak használni.

 

A pályán kihelyezett táblák olyan hasznos hegyikerékpáros információról adnak tájékoztatást, ami az erőnlét, a technika, a terep jellemzői tekintetében fontosak. A táblától tábláig tartó szakaszok között pontos távolsági és magassági adatok segítik az erőnlét beosztását, és a felkészülést a várható szakasz jellemzőire. A táblák mindkét haladási irányból olvashatóak, az általuk jelölt szakaszok összessége teszi ki az edzőkört.

 

Az útvonalról térkép is készült, amelyről további információ a klubtól és az Erdőgazdálkodástól kérhető.

 

A soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. gondozásában lévő Parkerdő az ország második legkedveltebb kirándulóhelye. Széleskörű szolgáltatásokkal várják a természet és a sport szerelmeseit. Fontos feladatuknak tartják, hogy teret biztosítsanak az erdei sportok számára az egyéb látogatók zavarása nélkül.

 kerekparut_terkep_googlemapsforras_turizmus.sopron.hu

 

Focus Team Hungary
Kapcsolattartó: Böhm Lajos
Tel.: +36 30 2685 643
E-mail: lbohm@gysev.hu
www.mtbsopron.hu