Soproni Múzeumnegyed

A soproni Fő téren található Múzeumnegyed egyike az ország legigényesebben kialakított múzeumegyütteseinek, mely egyszerre nyújtja a modernség élményét és a múlt élvezetét minden betérőnek. Négy ikonikus műemléképület, a Storno-ház, a Tábornok-ház, a Fabricius-ház és a Tűztorony összekapcsolásával, a belváros szívében jött létre.

A helyszín

A Múzeumnegyed lenyűgöző tereiben a múlt és a jelen találkozásának izgalma és nem mindennapi összhangja ragadja meg a figyelmet. A Sopron és történelmét az őskortól napjainkig felölelő korábbi, közkedvelt kiállítások mellett hat új tárlat és látványosság várja a látogatókat.

Induljon felfedezőútra!

A Tábornok-ház fedett belső udvarának modern fogadóteréből indulva barangolja be az épületeket! Keresse fel az interaktív tereket, a kávézót, a shopot, pihenjen a Várfalkertben, ahol szabadtéri játékok várják a gyermekes családokat, mielőtt közösen meghódítják a Tűztornyot!

Visual Guide app letöltése

A Múzeumnegyed megismeréséhez segítséget nyújtó visual guide alkalmazás hasznos és érdekes információkkal kíséri végig az épületeken. A Nemzeti Kastély- és Várprogram alkalmazásán keresztül töltse le a Soproni Múzeum, Múzeumnegyed kiegészítőt! A visual guide segít az épületen belüli tájékozódásban, valamint a kiállítások és látogatói terek megismerésében.

LETÖLTÉS - Apple iOS

LETÖLTÉS - AndroidMúzeumi órák

A Soproni Múzeum élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínál állandó és aktuális időszaki kiállításaihoz. Muzeológusaink bevonásával hasznos ismeretszerzést, interaktív tanulást és kreatív alkotási lehetőséget nyújtunk rengeteg témakörben.

Kiállítóhelyeinken gyermekvezetésre, múzeumpedagógiai foglalkozásra várjuk

Nyitvatartás, kapcsolat

Nyitvatartás

  • kedd-vasárnap 10.00-18.00
  • Pénztárzárás: 17.00 / Tűztorony: 17.30

Cím és kapcsolat

A fotók a Soproni Múzeum tulajdonást képezik.