Városnézés és kirándulás Sopronban és környékén

Esterhazy_kastely_2Sopron és környéke gazdag programkínálatában és látványosságaiban mindenki talál kedvére valót korosztálytól, és érdeklődési körtől függetlenül.

A Tavaszi Napok, a Kékfrankos Fesztivál, a VOLT Fesztivál, az Ünnepi Hetek, vagy a Szüreti Napok csak néhány kedvcsináló az egész éves kínálatból.

A közeli Fertődön találjuk az ország legnagyobb barokk-rokokó kastélyát, melyet az Eszterházy család építtetett. A Fertőrákosi Kőfejtő népszerű kirándulóhely a Barlangszínház változatos programokat ajánl a kultúra szerelmeseinek, Nagycenken és Fertőszéplakon megcsodálható a régió fejlődését az elmúlt évszázadokban meghatározó Széchenyi család kastélya.

Érdemes végig látogatni a néhány kilométerre, a határ túloldalán lévő lenyűgöző várkastélyokat, mint a kismartoni Esterházy-kastély, Léka, Fraknó, vagy Borostyánkő.

A Hotel Szieszta kitűnő kiinduló pontja a kirándulásoknak, Bécs és Pozsony is elérhető távolságra található. A téli sportok kedvelőit pedig a semmeringi világszínvonalú sípályák várják. Foglalják le helyüket buszos útjainkra!

Az éves városi programokat itt, az aktuális havi programokat itt találhatják.